Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Ο αεραθλητισμός, ερασιτεχνικά ή με διάθεση πρωταθλητισμού τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο & περισσότερους λάτρεις αυτού του σπορ στον ουρανό της Αχαΐας μιας και οι θέσεις που διαθέτει είναι πολλές. Έτσι αν θελήσετε να απολαύσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς μη διστάσετε να επισκεφθείτε τα βουνά & να το απολαύσετε.

Στα Καλάβρυτα οι απογειώσεις γίνονται από το Χιονοδρομικό Κέντρο, στις κεραίες, με προορισμό προσγείωσης είτε προς την Κοιλάδα των Λουσών είτε προς τα Καλάβρυτα & το Ηρώο Εθνικής Παλιγενεσσίας.

Προτεινόμενες Περιοχές:

- Σανταμέρι
Απέχει 35χλμ. από την Πάτρα και πρόκειται για οροσειρά μήκους 6 χλμ. περίπου με ιδανικές συνθήκες ανεμοπορίας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, καθώς αναπτύσσονται θερμικά ανοδικά ρεύματα σε συνδυασμό με την επικρατούσα αύρα κοιλάδας.
Η υψομετρική διαφορά απογείωσης & προσγείωσης είναι 280 μέτρα.
Υπάρχει και Αεραθλητικό Κέντρο παρέχοντας δυνατότητα πτήσεων σε αρχάριους & προχωρημένους.

- Σκιάδα
Απέχει 58χλμ. από την Πάτρα, με υψομετρική διαφορά απογείωσης & προσγείωσης 800 μέτρων, με ιδανικές συνθήκες ανεμοπορίας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο & επίσης είναι ιδανικό για διάνυση μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων με αξιοσημείωτο ρεκόρ αυτό των 50 και πλέον χιλιομέτρων.

- Παναχαϊκό
Απέχει από την Πάτρα 10χλμ., με υψομετρική διαφορά απογείωσης & προσγείωσης 800 μέτρων, με ιδανικές συνθήκες ανεμοπορίας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο χάρη στα θερμικά ανοδικά ρεύματα.

Για πληροφορίες & χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε στην Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πάτρας
Πληροφορίες: τηλ.: 2610 318 185 | website: www.patras-paragliding.gr